Viva Seniorzy! 2022

Fundacja In_Spire po raz pierwszy na targach!

Fundacja In_Spire ma przyjemność wystawić się po raz pierwszy na targach oraz dołączyć do zacnego grona blisko 100 wystawców 11. edycji targów Viva Seniorzy – największych targów produktów i usług dedykowanych dla Seniorów. Wspólnie z współorganizatorami: Regionalnym Ośrodkiem Polityki Społecznej i Centrum Inicjatyw Senioralnych zapraszamy do uczestnictwa!

Fundacja w dniach 30.09-01.10  skupia swoje działania na Seniorach promując zdrowy tryb życia i  kreatywne spędzanie wolnego czasu realizując 2 projekty, a w tym aż 3 aktywności.

„Zdrowy talerz dla Seniora” to projekt zawierający bezpłatne konsultacje na Fundacyjnym stoisku nr. 22 oraz prelekcje w strefie wykładowej. Wykład ma na celu uświadomienie podstawowych zasad zdrowego odżywiania dla seniorów, nauki czytania składów gotowych produktów i półproduktów, organizacji posiłków, tak aby nie marnować żywności oraz komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków.

„Zmalujmy to razem – warsztaty plastyczne” mają na celu obudzenie wyobraźni i pozwolą zdobyć nowe doświadczenia zmysłowe. Jednocześnie uczestnicy będą mogli poznać nowe techniki plastyczne, ale także kulturę Ukrainy.

Podczas dwóch dni na Seniorów czeka wachlarz aktywności i rozrywki, zapraszamy do udziału!

Więcej informacji o wydarzeniu: https://mtp-link.pl/l9akt
Bilety: https://mtp-link.pl/6yals